Michael Haulică

Data nasterii: 01 Februarie 1955
Email: michael.haulica@gmail.com
Adresa web: michaelhaulica.wordpress.com

M-am născut la 1 februarie 1955, am absolvit Facultatea de Matematică, Secţia Informatică, a Universităţii Transilvania din Braşov (1978).

Am debutat cu poezie în revista Flacăra, în 1974, am publicat poezie, proză, articole. Am fost redactor al suplimentelor SF Supernova şi Alternativ SF, în anul 2000 am fondat revista Lumi Virtuale (în format electronic), am fost redactor-şef al revistei în varianta pe hîrtie şi am fost redactor-şef al revisei Fiction.ro. Alte reviste electronice înființate: Zepelinul cuantic (octombrie 2007 – februarie 2008) și Microtexte (februarie – aprilie 2009). În perioada 2006-2007 am fost redactor-şef al Editurii Tritonic şi coordonator al colecţiilor fiction.ro şi LIT. În perioada februarie 2008 – iunie 2010 am coordonat revista Nautilus, iar în perioada iulie 2010 - noiembrie 2012 am fost redactor-șef al revistei Galileo Online.

Am rubirici permanente în revistele Dilemateca și Știință & Tehnică.
Alte reviste în care am susținut rubrici: Astra, Tomis, Ziarul de duminică, Obiectiv cultural, Observator cultural.

În prezent sînt redactor la Editura Art și coordonez aparițiile imprintului Paladin.

Premii: Dan Merişca 1992, Vladimir Colin 2000, SIGMA 2000, Marian Mihai 2005 şi mai multe premii ale Convenţiei Naţionale de SF (RomCon). Omul anului la Galele AtelierKult 2005. Premiile Galileo și RomCon 2012 pentru cea mai bună proză scurtă publicată în 2011.

Am fost tradus în limbile engleză, maghiară, croată, daneză, bulgară, franceză, cehă, japoneză și portugheză.

Din septembrie 2010 sînt membru titular al Uniunii Scriitorilor.

Am texte publicate în antologiile Motocentauri pe acoperişul lumii (Karmat Press, 1995), Nemira ’95, Nemira ’96, Quasar 001 (Media-Tech, 2001), România SF 2001 (ProLogos, 2001), Megaera Anthology (SUA, 2005, lb. engleză), AtelierKult: povestiri fantastice (Millennium Press, 2005), Millennium Est (Millennium Press, 2006, lb. franceză), New Weird (SUA, 2008, lb. engleză), New Weird (Cehia, 2008, lb. cehă), New Weird (Millennium Press, 2008, lb. română), Millennium Fantasy&Science Fiction. Șase ani de Fcțiuni (Millennium Press, 2009), Steampunk. A doua revoluție (Millennium Books, 2011), Premiile Galileo 2011 (Millennium Books, 2011), cele 1001 scorneli ale moșului SF (Millennium Books, 2012).

Volume publicate: Madia Mangalena (Institutul European, 1999; Eagle, 2011; Eagle, 2011, ediție digitală – premiile Vladimir Colin 2000 şi RomCon 2002), Despre singurătate şi îngeri (Karmat Press, 2001 – premiul SIGMA 2002), Aşteptînd-o pe Sara (Millennium Press, 2005; Tritonic, 2006, TexaRom&Millennium Books, 2012, ediție digitală), Povestiri fantastice (Millennium Press, 2010; TexaRom&Millennium Books, 2011, ediție digitală), Transfer (Millennium Books, 2012) – proză; Nu sînt guru (Tritonic, 2007), ...nici Torquemada (Millennium Books, 2011; TexaRom&Millennium Books, 2011, ediție digitală) – culegeri de articole.

Antologii publicate: AtelierKult. Povestiri fantastice (Millennium Press, 2005), Millennium Fantasy & Science Fiction (Millennium Press, 2009, coeditor Horia Nicola Ursu), Dansînd pe Marte și alte povestiri. A doua antologie AtelierKult (Millennium Press, 2009).

Pagina mea pe Facebook: http://www.facebook.com/michael.haulica

Blog: michaelhaulica.wordpress.com