Ion Iovan

Data nasterii: 09 Mai 1937
Email: ion@iovan.net
Adresa web: iovan.net

Ion Iovan s-a născut la 9 mai 1937, în Găeşti-Dîmboviţa, într-o familie de comercianţi. A absolvit liceul Matei Basarab din Piteşti (1955), după care a urmat Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti (1957-1961) şi Şcoala de Geologie (1961-1963).

A fost încadrat ca prospector geolog, apoi ca funcţionar la Arhivele Statului, Centrul de librării şi Institutul de proiectare Bucureşti; după 1990 a lucrat în cadrul Uniunii Scriitorilor, la revista Memoria, apoi la Editura Eminescu. Din anul 2000 este consilier editorial pentru carte tipărită şi iniţiative culturale de internet.

Membru al U.S.R., a publicat şapte cărţi, primind premiul pentru debut în 1976; în 2008 este distins cu premiul pentru proză al revistei «Observator cultural», premiul naţional de proză al Ziarului de Iaşi, precum şi cu premiul special al Uniunii Scriitorilor, pentru romanul «Ultimele însemnări ale lui Mateiu Caragiale...». Întru spirit matein, este cavaler al ordinului «Meritul Cultural».